Seuran esittely

Linkkejä

Kuva: Imagokuva

Kovaa vääntöä vuodesta 1990 - Helsingin Haka 25 v. 2015!

 

 

Helsingin Haka on 1990 perustettu painiseura, jonka riveissä liikkuu jatkuvasti kasvava joukko nuoria eri ikä- ja tasoryhmissä. Seuramme toimintaa osallistuu vuosittain n. 150-200 eri-ikäistä liikkujaa. Toimintaa on aina 2-4-vuotiaiden nallepainista aikuisten kuntopainiin.

 

Painiseura Helsingin Haka perustettiin vuonna 1990 Helsingin Hakanimeen. Perustajajäseniä olivat Kaimo Koponen, Per-Erik Förars, Keijo Vatanen, Niilo Turkkila ja Sauli Heinonen. Oli luonnollista, että seuran nimeksi tuli Painiseura Helsingin Haka. Tähän vaikuttivat painisalin sijainti Helsingin Hakaniemessä, painiliike Hakanelson ja rakennusliike Hakan antama tuki toiminnan käynnistämiseen.


Syksyllä 1990 seura käynnisti toimintansa Helsingin työväentalolla. Tämän jälkeen harjoitussali löytyi Olympiastadionilta vuodeksi 2000 -luvun alkupuolella. Nykyisin kotisalina on Maunulan liikuntahallin painisali, joka vastaa uusiin haasteisiin erinomaisesti kahdella isolla painmatolla ja samassa tilassa sijaitsevalla kuntosalilla monipuolisine laitteistoineen.  

Haka täyttäessä 25 vuotta, voidaankin todetta, että seura on tullut täysi-ikäiseksi ja tarjoaa eri ikäluokille harrastusmahdollisuuden monien ohjaajien ja valmentajien toimesta. Nykyisin seura on kansallisesti menestyvä painiseura. Siitä todisteena viime vuosina SM-kilpailuissa  kaikissa ikäluokissa saavutetut useat mitalit, parhaana saavutuksena Lari Hirven tuoma miesten Suomen mestaruus vuonna 2014 sarjassa 71 kg. Viime vuonna Lari voitti myös Suomi cupin. Seurana Haka sijoittui Suomi Cupissa  2014 toiseksi. Seuran painijoita on valittu useaan otteeseen myös Suomen maajoukkueeseen.


Osana toimintaamme on myös verkostoituminen koulujen ja muiden lajien urheiluseurojen kanssa. Helsingin Haka on pitänyt Tehtaankadun ala-asteen liikuntakerhoja lähes kymmenen vuoden ajan. Kerhoja on järjestetty myös Maunulan lähikouluille. Keskeinen osa toimintaamme on myös yhteistyö muiden lajien kanssa. Olemme tarjonneet mahdollisuuden laadukkaaseen oheisharjoitteluun painisalilla valmentajiemme ohjauksessa. Yhteistyökumppaneinamme ovat olleet mm. HNMKY, MaSu, PuHu, HJK, PoHu, Gnistan, SaPa. PP-j, HIFK-yleisurheilu ja BMX-pyöräilijät. Maunulan painisalin lisäksi em. harjoituksia on järjestetty yhteistyössä Tempaus-Areenan kanssa Hakaniemessä.

 

Tervetuloa mukaan toimintaan!


 

Tiedustelut ja ilmoittautumiset harjoitusryhmät sivun kautta, sähköpostitse: info@helsinginhaka.fi tai ohjaajien kautta (kts. Yhteystiedot)