Seuran esittely

Linkkejä

Kuva: Imagokuva

Kovaa vääntöä vuodesta 1990 - Helsingin Haka 30 v. 2020!

 

 

Helsingin Haka on 1990 perustettu painiseura, jonka riveissä liikkuu jatkuvasti kasvava joukko nuoria eri ikä- ja tasoryhmissä. Seuramme toimintaa osallistuu vuosittain n. 250-300 eri-ikäistä liikkujaa. Toimintaa on aina 2-4-vuotiaiden nallepainista aikuisten kuntopainiin.

 

Painiseura Helsingin Haka perustettiin vuonna 1990 Helsingin Hakanimeen. Perustajajäseniä olivat Kaimo Koponen, Per-Erik Förars, Keijo Vatanen, Niilo Turkkila ja Sauli Heinonen. Oli luonnollista, että seuran nimeksi tuli Painiseura Helsingin Haka. Tähän vaikuttivat painisalin sijainti Helsingin Hakaniemessä, painiliike Hakanelson ja rakennusliike Hakan antama tuki toiminnan käynnistämiseen.


Syksyllä 1990 seura käynnisti toimintansa Helsingin työväentalolla. Tämän jälkeen harjoitussali löytyi Olympiastadionilta vuodeksi 2000 -luvun alkupuolella. Nykyisin kotisalina on Maunulan liikuntahallin painisali, joka vastaa uusiin haasteisiin erinomaisesti kahdella isolla painmatolla ja samassa tilassa sijaitsevalla kuntosalilla monipuolisine laitteistoineen.  

Haka täyttäessä 30 vuotta 2020, voidaankin todetta, että seura on tullut täysi-ikäiseksi ja tarjoaa eri ikäluokille harrastusmahdollisuuden monien ohjaajien ja valmentajien toimesta. Nykyisin seura on  menestyvä painiseura. Siitä todisteena viime vuosina SM-kilpailuissa  kaikissa ikäluokissa saavutetut useat mitalit molemmissa painimuodoissa. Painijamme ovat edustaneet Suomea useissa arvokilpailuissa parhaina saavutuksina Eljas Kuosmasen EM-pronssimitalit 2018 ja 2019.

Perheliikunta

Perheliikuntaa ja yhteisöllisyyttä pyritään lisäämään siten, että perheille tarjotaan mahdollisimman monipuolisesti erilaisia toimintamuotoja, joihin kaikki perheen jäsenet voivat osallistua. Tarjolla on 2-4 -vuotiaiden nallepainia, nassikkapainin lapsi-aikuinen-ryhmiä, vanhempien kuntopainia ja -nyrkkeilyä, sambopainia sekä myös vanhemmille suunnattua ohjattua kuntosalityöskentelyä lasten painiharjoitusten aikana. Tarjoamme jäsenille edullisia perhepaketteja, joiden turvin koko perhe voi harrastaa liikuntaa samassa seurassa ja samoissa tiloissa, usein jopa samaan aikaan.

Perheliikuntamuotona erityisen suosittu ja nopeasti kasvava osa-alue on Nallepaini. Nallepainissa lapset ja vanhemmat touhuavat turvallisesti yhdessä niin ohjattujen tuntien yhteydessä kuin kotipiirissäkin. Nallepaini on kehitetty yhteistyössä Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan asiantuntijoiden kanssa yhdistäen lapsiperheiden arkitarpeet uusimpaan liikuntapedagogiseen näkemykseen. Perheliikuntaa ja erityisesti nallepainia kehittämään Helsingin Haka on yhteistyössä muutaman muun painiseuran kanssa palkkaamassa ohjaajan/ valmentajan kehittämään ensisijaisesti alueen perheliikunnan harrastamismahdollisuuksia ja sitä kautta saada lajin pariin uusia harrastajia. Seurayhteistyön avulla halutaan lisätä entuudestaan suositun nallepainin harrastusryhmien määriä ja kehittää jo toimivien ryhmien laatua. Nallepainin lisäksi vanhempien ja lasten yhteistoiminnallisia liikuntaryhmiä aiotaan perustaa myös nassikkapaini-ikäisille (5-6-vuotiaille) lapsille ja heidän vanhemmilleen. Edellä mainituilla perheliikuntamuodoilla edistetään liikunnallisen elämäntavan omaksumista ohjatun seuratoiminnan kautta ja lisätään koko perheen liikunnan harrastamista. Lapsi-aikuinen-ryhmissä liikkuvia aikuisia ohjataan seuroissa osallistumaan myös aikuisille suunnattuun kuntoliikuntatoimintaan, kuten esim. kuntopainiin ja kuntonyrkkeilyyn. Nalle- ja nassikkapainin avulla saadaan myös lisää tyttöjä ja naisia osallistumaan perinteisesti poika- ja miesvaltaiseen lajiin.

Lisäksi Haka järjestää kerran vuodessa oman perheleirin Kisakeskuksessa.Leirien ohjelmassa on painiharjoitusten lisäksi mm. jousiammuntaa ja muita leiriaktiviteetteja. Vanhemmille järjestetään luentoja esim. nuorten valmennuksesta ja painijan terveellisestä ruokavaliosta.

 

Muu toiminta

Osana toimintaamme on myös verkostoituminen koulujen ja muiden lajien urheiluseurojen kanssa. Helsingin Haka on pitänyt Tehtaankadun ala-asteen liikuntakerhoja yli kymmenen vuoden ajan. Kerhoja on järjestetty myös Maunulan lähikouluille ja Uomanrinteen peruskoulussa Vantaalla. Syksyllä 2019 aloitetaan yhteistyö Helsingin normaalilyson uuden alakoulun kanssa. Helsingin Hakan ohjaajat täydentävät alakoulun iltapäivätoimintaa.

Keskeinen osa toimintaamme on yhteistyö muiden lajien kanssa. Olemme tarjonneet mahdollisuuden laadukkaaseen oheisharjoitteluun painisalilla valmentajiemme ohjauksessa. Yhteistyökumppaneinamme ovat olleet mm. HNMKY, MaSu, PuHu,ToPo, HJK, PoHu, Gnistan, SaPa. PP-j, HIFK-yleisurheilu,BMX-pyöräilijät, HAC-cheerleading, HPS ja Karhu-Kissat. Maunulan painisalin lisäksi em. harjoituksia on järjestetty yhteistyössä Tempaus-Areenan kanssa Hakaniemessä. Nallepainiharjoituksia on järjestetty Ruoholahden SnadiStadissa.

Helsingin Haka järjestää kaudella 2018-19 yhteistyössä Helsingin kaupungin liikuntapalvelujen kanssa maksutonta. Easysport –toimintaa alakouluikäisille lapsille Liikuntamyllyssä, Kisahallissa ja Maunulassa, Herttoniemenrannan liikuntahallissa ja Tahvonlahden peruskoulussa. EasySport –toiminnan ensisijainen tarkoitus on saada lähialueen lapset liikkumaan vapaa-ajallaan ja toissijainen tarkoitus on ohjata heitä painiharrastuksen pariin ja varsinaiseen seuratoimintaan.

 

Tervetuloa mukaan toimintaan!


 

Tiedustelut ja ilmoittautumiset harjoitusryhmät sivun kautta, sähköpostitse: info@helsinginhaka.fi tai ohjaajien kautta (kts. Yhteystiedot)